Voor-en vroegschoolse educatie (VVE)

Kinderopvang Bamba VVE-peuterarrangementen.

Kinderopvang Bamba heeft een speciaal peuterarrangement ontwikkeld, waarbij wij u in de gelegenheid stellen uw peuter vanaf twee jaar aan te melden voor de VVE-peuterblokken op Kinderdagverblijf Bamba. De doelstelling van dit peuterarrangement is om peuters in twee dagdelen per week middels het Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) programma Piramide spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool.

phoca thumb l algemeen204Onderdelen van Piramide zijn o.a. taalontwikkeling, sociale en motorische ontwikkeling, wennen aan het groepsgebeuren, zelfstandig worden en zindelijk worden. We werken met een integraal erkend VVE-programma waarin alle ontwikkelingsdomeinen (taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele competenties) worden behandeld.

Alle peuters worden twee keer per jaar geobserveerd aan de hand van ons observatiesysteem. De gegevens worden dan ook twee keer per jaar tijdens de 10-minuten gesprekken met ouders besproken. Indien er tussentijds opvallende zaken door ons worden waargenomen, worden die vanzelfsprekend direct besproken met de ouders.

Wanneer kinderen vier jaar worden, krijgen ze van ons het laatste observatie- en overdrachtsverslag voor de basisschool mee, zodat school ook de achtergrond weet van uw kind. Indien u uw kind wilt opgeven voor dit peuterarrangement, kunt u kiezen uit verschillende opties:

De VVE-Peuterochtend (6 uur) of een combinatie van een ochtend en een middag.

De VVE-Peutermiddag (5 uur) of een combinatie van een ochtend en een middag.

Optie 1: VVE-Peuterochtenden. Uw kind kan komen van 7.00 – 13.00. In dit geval maakt uw kind een hele ochtend mee, ook de lunch. Zie ook ons dagschema. Bij het ophalen is er natuurlijk ruimte voor de overdracht van uw kind.

Optie 2: VVE-Peutermiddagen. Uw kind kan komen van 13.00 tot 18.00 In dit geval maakt uw kind een hele middag mee, Zie ook ons dagschema. Bij het ophalen is er natuurlijk ruimte voor de overdracht van uw kind.

Op kinderopvang Bamba werken we met vaste leidsters. Voor peuter speel- en leerarrangementen kunt u kiezen voor de ochtenden en of de middagen van maandag tot en met vrijdag. Wij werken volgens de Piramide-methode, dat wil zeggen dat er veel aandacht wordt besteed aan de taalontwikkeling en er een vaste indeling is van de dag. De peutergroepen van Bamba beschikken over twee lokalen en een eigen buitenruimte.

 

phoca thumb l algemeen2010Wat houdt V.V.E. (Voor- en Vroegschoolse Educatie) eigenlijk in?

In de leeftijdsfase van 0 tot 4 jaar (voorschools) en van 4 tot 6 jaar (vroegschools) wordt de basis gelegd voor het latere functioneren van kinderen. Een goede start is belangrijk en blijkt vaak doorslaggevend.

 

Het Piramide programma

Het piramide programma is een educatieve methode voor de ontwikkeling van kinderen van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en de groepen 1 en 2 van de basisscholen. De Piramide-methode is er op gericht om vooral spelenderwijs bij jonge kinderen de (taal-) ontwikkeling te stimuleren. Het programma richt zich op de gebieden die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind, uiteenlopend van denk- en taalontwikkeling, tot creatieve en persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor alle kinderen die deelnemen aan de peuterarrangementen van kinderopvang Bamba, is het gericht aanbieden van de combinatie spel en taal een meerwaarde. Piramide is een programma voor alle kinderen, maar is bijzonder geschikt voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Zo is er in het programma een taallijn opgenomen om kinderen met taalachterstanden te helpen of anderstalige kinderen te helpen hun woordenschat uit te breiden. Met een combinatie van spelen, werken en leren worden kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Het is ook een herkenbare methode voor de peuters. We werken met een daglijn, waar alle plaatjes van de activiteiten van de dag aan hangen.

Aan het Piramideprogramma is ook een 'tutor programma' verbonden. Dit is een programma om kinderen individuele hulp te geven, gebaseerd op het dagelijkse programma dat vooral bedoeld is voor preventief gebruik. 

Lees hier meer over het VVE programma

Like ons op FaceBook

Contact

Kinderopvang Bamba (KDV) Skager Rak

Skager rak 14, 9642 CZ Veendam.

Tel.: 0624818778

Kinderopvang Bamba (KDV/BSO) Breehorn

Boven Westerdiep 86B, 9641 LK Veendam.

Tel.: 0598633040

Kinderopvang Bamba Haimstee (BSO)

Linge 24, 9642 HW Veendam.

Tel.: 0615333598

Kinderopvang Bamba Westerschool (BSO)

Groen van Prinstererlaan 24, 9648 AJ Wildervank.

Tel.:0628436033


kantoor:
Tel.0598-624724
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van
07.00 tot 18.00 uur

Verruimde openingstijden mogelijk
van 06.00 tot 19.00 uur!